School in de tent

Op vrijdag 24 augustus hebben alle leerlingen van onze basisschool een bezoekje gebracht aan de tent. Hier hebben ze een rondleiding gekregen in de tent en uitleg over wat er zoal in de tent te zien is. Daarna was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Fijn meewerken aan de wagens. Aan het einde van het bezoek afsluiten met een bekertje ranja en een lekker snoepje.

Sponsoren bedankt

Sponsoren bedankt!

Gelukkig mogen wij rekenen op een groot aantal sponsoren die ons ondersteunen met het ter beschikking stellen van materiaal of machines of een financiële ondersteuning. Hierdoor kunnen wij elk jaar weer een wagen bouwen. Afgelopen week hebben wij aan de Dorpsstraat het doek weer geplaatst met deze vrienden van de BS Borkel en Schaft.

Bedankt!

De tent is gezet.

Op donderdag 7 juni zijn we gestart met de voorbereidingen voor het zetten van de tent. Het nodige poets en ruimwerk werd gedaan. Daarna was het de beurt aan de sterke mannen en vrouwen om het buizenframe in elkaar te zetten. Gelukkig hebben we enkele sponsoren bereid gevonden voor het uitlenen van hun machines wat het ons gemakkelijker maakte om het enorme bouwwerk de hoogte in te krijgen. Onze dank daarvoor aan de Firma Roothans voor het lenen van de hoogwerker en de familie Evers voor het gebruiken van de manitu.

Bloemenveld

Er is weer hard gewerkt om de knollen in de grond te krijgen voor weer de mooiste dahlia’s.

 

Thema 2018: Zo! Corso

Het bloemencorso bestaat sinds 1953, 65 jaar dus. Vele wagens zijn sindsdien ontworpen met uiteenlopende thema’s. Dit jaar een terugblik op die rijke historie. Als invulling van het thema dient elk buurtschap zijn favoriete prijswinnaar uit de periode 1953 tot en  1993 van een ander buurtschap te kiezen. Elk buurtschap dient de winnaar van toen te vertalen naar een eigen, geheel nieuwe variant. Het mag geen kopie zijn, maar een nieuwe versie van hun idee.

Ons ontwerpteam legt momenteel de laatste hand aan het ontwerp. Binnenkort presenteren wij onze wagen voor 2018.

Prikweekend 2016

Het prikweekend komt weer in zicht.

Dit houd ook in dat we met de laatste loodjes bezig zijn wat betreft het bouwen. Er is nog van alles te doen voordat we kunnen gaan prikken, dus `s avonds ben je nog welkom om een handje te komen helpen!

De tent is dagelijks geopend van 19.00 tot 22.00

Het prikweekend begint op vrijdag 9 september, en de eerste bloemen zullen vroeg avond in de tent komen zodat deze voor geprikt kunnen worden. Ook zin in een gezellig avondje prikken? Kom gezellig helpen!

 

14089155_1133039490088084_3571734205306017244_n

Wagenbouw in volle gang

We zijn al weer een tijdje aan het bouwen aan ons nieuw ontwerp van 2016.

Het loopt lekker maar er is nog zeker veel te doen, je kunt volop komen lassen, kartonnen en plakken.

Dus verveel jij je eigen of wil je even komen kijken ben je natuurlijk altijd welkom!

 

Tot in de tent!